Image Image Image Image Image

Historiek

Vader Lucien De Cock, was z’n hele leven een goeie “duivenmelker”. Speelde onder de naam Decock L & P. Veel duiven houden was niet aan hem besteed. Een 5-tal kweekkoppels, en een 20-tal weduwnaars – jaarlingen inbegrepen. Vooral eind jaren 70 – tot eind 80 waren mooie jaren, met oa een 7e plaats in het algemeen kampioenschap van België Fond 1984 als hoogtepunt. Ook een 2e nationaal Narbonne, 20e inter. Allicante en diverse topuitslagen nationaal zijn mooie herinneringen.
De oude soort was voornamelijk gebaseerd op Van Der Espt, Camiel Vanlerberghe, Koekelare, Adolf Santens, Oudenaarde en een goeie kweekduivin van Robbelein, Koekelare origine Delbeque, Helkijn
Na een serieuze inzinking, begin jaren 90, werden er nieuwe soorten ingebracht: voornamelijk Roger Velle, Georges Deboodt, een duivin van Godfried Vanhecke en een duivin “oude soort” zorgden voor een nieuw elan vanaf ’96.
Eind 2003 kon hij niet meer voor de duiven zorgen. Ik en m’n broer verzorgden vanaf toen de duiven, met hoogtes en laagtes.
In februari 2007 stierf vader en ik en m’n broer stonden er alleen voor. Er werd versterking bijgehaald bij Jan Vanden Berghe, Vladslo, Michel Hautekiet, Ruddervoorde en in 2010 konden we wat kwekers “lenen” van Wim Boddaert. Verder hebben we via onze vriend Joost, de soort van Florizoone, die het heel goed doet. In 2011 wat bijgehaald van Georges Debou uit Koekelare, die het uitstekend doen. In 2014 werd de 1e nationaal gespeeld op Brive jaarlingen. In 2015 kregen we van Wim Boddaert 14 eitjes uit z’n kwekers, en kregen we z’n ”Attack” even voor de kweek. In 2015 ontdekten we met ”Sir Prize” een nieuw kweekkoppel, nl De ”Goeroe” van Joost Willaert met duivin Willy Dekeyzer, Koekelare, en kregen we van Vergaerde-Denolf een laat duivertje, halfbroer van 2e nat. Barcelona 2015. In 2016 komen er enkele laatjes ons hok versterken van Gaston Dewulf, en komt er geregeld iets bij van Jan Vanden Berghe, Vladslo en Wim Boddaert.